Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Eerste splijtbak ter wereld op LNG

DEN OEVER

Havenbedrijf Bremen heeft een splijtbak met LNG-aandrijving besteld bij de nieuwbouwwerf SCHN in Hoogezand. Sandfirden Technics in Den Oever gaat hiervoor twee generatorsets met Scania gasmotoren leveren.

1 / 1
Eerste splijtbak ter wereld op LNG

Eerste splijtbak ter wereld op LNG

Het is wereldwijd de eerste splijtbak die op LNG gaat varen. Het voorstuwingssysteem bestaat uit twee compacte op LNG draaiende Scania generatorsets van 290 kWe, één 150 kWe dieselgeneratorset, een lithium-ion accupakket en een elektrisch High Torque Propulsion (HTP) aandrijfsysteem van Torque Marine IPS.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook