Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

‘Imtech Marine deed zaken met omstreden landen’

AMSTERDAM

Radio Holland heeft als dochter van Imtech Marine jarenlang zaken gedaan met omstreden landen als Iran, Syrië en Myanmar. In een intern rapport van Imtech wordt volgens De Telegraaf gesproken over 198 mogelijke overtredingen bij transacties. Daarvan zouden 51 transacties zijn met bedrijven of personen die op de zwarte lijst van de Amerikaanse overheid staan.

Een woordvoerder van het voormalige Imtech-bestuur laat tegenover De Telegraaf weten dat Amerikaanse toezichthouders vier deals van het bedrijf in Iran onderzoeken. Dat kan leiden tot een boete van maximaal een miljoen euro. De vraag is hierbij of radar-, sonar- en navigatiesystemen voor koopvaardijschepen militaire apparaten zijn of niet. Wat Radio Holland precies leverde, staat niet in het rapport.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook