RH Marine terug naar de familiebasis

RH Marine Group is de nieuwe naam van Imtech Marine, een eerbetoon aan de ‘founding fathers’ Radio Holland en Van Rietschoten & Houwens. De bedrijvenfamilie werd donderdag 5 november herdoopt op Europort, als een logisch vervolg op de recente overname door Parcom Capital en Pon Holdings.

RH Marine terug naar de familiebasis

‘De rijke erfenis van Van Rietschoten & Houwens gaat terug tot 1860 en van Radio Holland tot 1916. Dat speelde een sleutelrol in de nieuwe naamgeving’, zei directeur Rene ten Brinke van de RH Marine Group. Zijn echtgenote verrichtte de champagnedoop samen met oud-navigator Gerard Dijkstra vanaf de Flyer, het zeiljacht waarmee Conny van Rietschoten in 1978 de Whitbread Around the World Race (nu Volvo Ocean Race) won. ‘Mede dankzij de apparatuur van Radio Holland’, zei Dijkstra hoog boven de RH-stand vanaf het dek van de Flyer.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer