Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Genomineerden Maritime Awards 2015

ROTTERDAM

De Stichting Maritieme Prijzen heeft de genomineerden bekendgemaakt voor de Maritime Awards 2015. De vijf prijzen worden maandag 2 november uitgereikt tijdens het Maritime Awards Gala in de Onderzeebootloods van RDM Rotterdam.

1 / 1
Genomineerden Maritime Awards 2015

Genomineerden Maritime Awards 2015

Voor de KNVTS Schip van het Jaar Prijs, de prijs voor een in Nederland ontworpen en (af)gebouwd schip, is dit keer geen binnenschip genomineerd. Genomineerd zijn het jacht Equanimity van Oceanco, de fast supply intervention vessel Karina van De Hoop Lobith-Tolkamer en de offshore maintenance support vessel Kroonborg van Koninklijke Niestern Sander voor Wagenborg.

Veranderd ontwerp

Tuur Killaars is voor de Maritime Designer Award genomineerd met zijn ontwerpmethode die de gevolgen van verandering tijdens het ontwerpproces inzichtelijk maakt. Victor Verhulst is de tweede genomineerde hiervoor met zijn ontwerp van een onderwaterlounge voor een jacht.

Voor de KVNR Shipping Award zijn genomineerd de retrofit van de Coral Anthelia door Anthony Veder, de cable recovery van CRS Rebecca van Flinter, de hybride ART80-32 rotortugs van Kotug en de Subsea Cable Recovery van Wind BV.

Voor de Maritime Innovation Award zijn de hybrid boom crane van Huisman, de Hull Vane en de TT-Sense shart power torque & trust meter van VAF Instruments genomineerd.

Marineprijs

Voor de prijs voor de beste operationele innovatie bedacht door studenten tot 35 jaar, de Koninklijke Marine van Hengel-Spengler prijs, zijn genomineerd ir. S.A. Hendriks met haar onderzoek naar de toepasbaarheid van Fredyn in het ontwerp van een fregat met bijlboeg en scheggen, Kevin Stouten met zijn onderzoek naar het gedrag van verlijmde stalen inserts in een composiet druklichaam en Ruben Zandstra met zijn onderzoek naar het genereren van een grote set van verschillende ontwerpen, door het modelleren van een mijnenbestrijdingsvaartuig met gebruik van 2.5D functionele bouwblokken.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook