Extra draaidag Bolnes in motorenmuseum Nieuwe Niedorp

De grote staande 1 cilinder 160 pk Bolnes tweetakt diesel (1945), de ‘reus’ onder de 275 motoren in het Grootmoederstijd & Motoren Museum in Nieuwe Niedorp (NH), krijgt zaterdag 3 oktober een extra draaidag.

Extra draaidag Bolnes in motorenmuseum Nieuwe Niedorp

Het museum sluit het seizoen eind deze maand, maar speciaal voor (varende) motorliefhebbers die de draaidag elke eerste zondag van de maand bezwaarlijk vinden, is de eerste zaterdag van oktober als draaidag toegevoegd. ‘Meerdere malen kregen wij, ook van de lezers van de Schuttevaer, de vraag of de Bolnes ook op andere dagen draaiend te zien was’, vertelt Rene den Bakker van het Grootmoederstijd & Motoren Museum. ‘Speciaal voor deze groep mensen zullen nu enkele van onze vrijwilligers ook op zaterdag 3 oktober de Bolnes laten starten en draaien. U kunt dan deze dag op gezette tijden het indrukwekkende geluid en uitstraling van deze enorme motor zelf zien en ervaren.’

Reacties van bezoekers op het museum zijn altijd enthousiast en positief, zegt Den Bakker. ‘Voor de een is dat het enthousiasme over onze uitgebreide collectie oud-Hollandse en historische (scheeps)motoren en de ander is weer helemaal enthousiast over de grote collectie voorwerpen uit grootmoederstijd. De "schoenmakerswerkplaats" de winkeltjes of de grote reeks voorwerpen uit grootmoederstijd brengt bij velen een herinnering terug aan deze vervlogen tijd terug.’

Het museum aan de Schulpweg 47 in Nieuwe Niedorp is van april tot en met 3 oktober van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 13-17 uur en op zondag van 11-16 uur. (DvdM)