Prijzen voor maritieme vindingen op Dag van de Ingenieur

Nederlandse maritieme innovaties scoorden goed op de door het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) en branchevereniging NLingenieurs georganiseerde jaarlijkse Dag van de Ingenieur die 18 maart op de Universiteit Twente werd gehouden.

Prijzen voor maritieme vindingen op Dag van de Ingenieur

Door Hans Heynen
Royal Haskoning-DHV won de door NLingenieurs georganiseerde publieksverkiezing voor de Vernufteling met het ontwerp van de Kantelsluis, een onder een brug te plaatsen drijvende sluis, waarin hoge schepen acht meter zakken, waarna ze onder de brug door varen en aan de andere kant van de brug weer 8 meter omhoog komen. Zo’n sluis kan het aantal openingen van bijvoorbeeld de Zeelandbrug, Ketelbrug en Haringvlietbrug met ruim 90% verminderen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer