Hardheidsclausule lijkt begaanbare weg

De nog vrijwel ongebruikte ROSR-hardheidsclausule lijkt toch een bruikbare ontsnappingsroute, mits binnenvaartondernemers kunnen aantonen dat ze technisch en financieel niet kunnen voldoen aan de scheepseisen van de Centrale Commissie voor de Rijnvaart (CCR). Een keuze voor het soepeler Communautair Certificaat is minder aanlokkelijk, die schepen krijgen vrijwel zeker nooit meer toegang tot de Rijn.

Hardheidsclausule lijkt begaanbare weg

Toezichthouders CCR-eisen spreken bij ASV

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Hardheidsclausule lijkt begaanbare weg | Schuttevaer.nl

Hardheidsclausule lijkt begaanbare weg

De nog vrijwel ongebruikte ROSR-hardheidsclausule lijkt toch een bruikbare ontsnappingsroute, mits binnenvaartondernemers kunnen aantonen dat ze technisch en financieel niet kunnen voldoen aan de scheepseisen van de Centrale Commissie voor de Rijnvaart (CCR). Een keuze voor het soepeler Communautair Certificaat is minder aanlokkelijk, die schepen krijgen vrijwel zeker nooit meer toegang tot de Rijn.

Hardheidsclausule lijkt begaanbare weg

Toezichthouders CCR-eisen spreken bij ASV

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer