Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Wärtsilä ontslaat 149 man in Zwolle

ZWOLLE

Scheepsmotorenbouwer Wärtsilä ontslaat 149 van de 216 medewerkers in Zwolle bij een reorganisatie van de afdeling 4Stroke Services. Hun werk wordt verplaatst naar kenniscentra in Vaasa (Finland), Trieste (Italië) en naar workshops in Vaasa, Kruiningen en Kampen.

Een nieuw bedrijf onder de vlag van Wärtsilä Netherlands BV (WNL) gaat zich op de locatie in Zwolle richten op een selecte groep motoren die aan het einde van hun levenscyclus zijn. Wärtsilä noemt als voorbeeld motoren van uit de vaart genomen schepen, die met kennis, service en tegen lage kosten geleverde reserveonderdelen worden ingezet in de energiesector en in locomotieven. Dat biedt werk aan 74 medewerkers, waarvan 60 in Nederland.

In 2010 bij het vertrek van DTS (Diesel Technology Solutions) en andere onderdelen van Wärtsilä gingen 120 Zwolse arbeidsplaatsen verloren, toen Wärtsilä besloot de productie van scheepsmotoren over te hevelen naar China.
Voor het nieuwe bedrijf zullen alle reserveonderdelen van CDC Kampen naar de hallen van het voormalige DTS in Zwolle worden verplaatst. Het nieuwe bedrijf krijgt volledige verantwoordelijkheid over de eigen business, meldt Wärtsilä. (DvdM)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook