Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Vijf miljoen Rotterdamse subsidie voor duurzaamheid

ROTTERDAM

Havenbedrijf Rotterdam en de Rotterdamse havenondernemersvereniging Deltalinqs stellen samen vijf miljoen euro beschikbaar voor duurzame initiatieven in de Rotterdamse haven.

Het gaat om de Stimuleringsregeling duurzame initiatieven in de Rotterdamse haven, waarvan de tweede tenderperiode 1 mei is gestart. Vorig jaar was er een eerste tender. De voorstellen die een bijdrage uit deze eerste tender hebben ontvangen, worden 1 juni bekendgemaakt.

On de aanvraag voor deze tweede tender gemakkelijker te maken zijn de administratieve eisen en de verantwoording versimpeld en is er een Engelstalige versie beschikbaar om een grotere doelgroep te bereiken. De bijdrage is verhoogd naar maximaal 50% van de projectkosten.

In deze  tweede tenderperiode wordt gevraagd projectvoorstellen in te dienen op het gebied van modal split, ketenefficiency en schone modaliteiten. In aanmerking komen samenwerkingsverbanden bestaand uit twee of meer ondernemingen, waarvan er tenminste één operationeel is binnen de Rotterdamse haven en één onderneming gerelateerd is aan het achterlandvervoer van goederen. In de eerste tenderperiode in 2013 werd gevraagd projectvoorstellen in te dienen die logistieke oplossingen bieden gericht op efficiencyverbetering.

Bij de beoordeling van de projectvoorstellen worden onder andere de haalbaarheid en duurzame voordelen van het voorstel meegewogen, alsook de samenwerking en de relatie met de Uitvoeringsagenda van de Havenvisie 2030.

Verdere informatie over de regeling, de inschrijvingsprocedure en het aanvraagformulier zijn beschikbaar op de websites van Deltalinqs en Haven Rotterdam.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook