Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

110.000 euro voor binnenvaartinnovaties

ROTTERDAM

In de subsidieregeling ‘Innovaties Duurzame Binnenvaart’ is voor het jaar 2014 een bedrag van 110.000 euro beschikbaar. Dat meldt het Expertise- en Innovatie Centrum Binnenvaart (EICB), dat de regeling uitvoert voor het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

De regeling staat open voor subsidieaanvragen ten behoeve van innovatieve projecten, die een wezenlijke bijdrage leveren aan de verdere verduurzaming van de sector. Projecten dienen zich toe te spitsen op alternatieve brandstoffen, voor- of nabehandelingstechnieken, motormanagement of inrichting en gebruik van het schip ten behoeve van de reductie van CO2-, NOx- en fijnstof bij de voortstuwing van schepen. De sluitingstermijn voor indiening is 1 mei 2014.

Een onafhankelijke Innovatieraad beoordeelt de ingediende projecten en stelt een rangschikking op. Voor een goede beoordeling moet een projectaanvraag antwoord geven op drie vragen: In welke mate is de innovatie generiek toepasbaar voor binnenvaartschepen van een vergelijkbaar scheepstype of vaarprofiel? In welke mate reduceert de innovatie de uitstoot van CO2, NOx en PM? In welke mate heeft de innovatie een terugverdieneffect voor degene die haar toepast?

De exacte voorwaarden en het aanvraagformulier zijn beschikbaar via www.eicb.nl/idb. Voor vragen of een toelichting kunt u contact opnemen met het EICB, tel. 010-7989830 of per e-mail info@eicb.nl. (HH)

 

Reacties (1)
  • mieke Kuipers

    Van mij mag die 110000 euro wel aan de stoomsleepboot in Gorkum gegeven worden. Genaamd Jan de sterke. Dan gaan de rederijen er niet mee lopen!

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook