Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

‘Kleine motoren per pk voordeliger dan grote’

Beesd

Volvo Penta Europe leverde dit jaar onder meer de voortstuwingsinstallaties voor de begin maart in gebruik genomen offshore-schepen SC Amethyst (20 x 6,30 meter, 49,95 ton) en SC Falcon (18,50 x 6,10 meter, 27,75 ton) van Sima Charters.

1 / 2
‘Kleine motoren per pk voordeliger dan grote'

‘Kleine motoren per pk voordeliger dan grote'

Door Hans Heynen
Op de SC Amethyst drijven twee 800 pk leverende Volvo Penta D13-motoren twee contraroterende Volvo Penta IPS 1050 roerpropellers aan. Op de catamaran SC Falcon drijven twee 700 pk D13-motoren twee contraroterende IPS 900 roerpropellers aan. Sima Charters rustte tot nu toe bijna al haar schepen uit met Volvo Penta’s.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook