Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

100-jarig ABC onthult nieuwe motor op SMM

GENT / HAMBURG

Motorenbouwer ABC uit Gent toont op de SMM in Hamburg het eerste exemplaar van een nieuw ontwikkelde middel-snellopende dieselmotor met een vermogen van, naar verwachting, 550 tot 650 kW per cilinder. De door een kleed bedekte motor is 4 september om 15 uur onthuld. De 6 cilinder lijnversie levert 3300 tot 3900 kW. Dat is aanzienlijk meer dan de DZC motor van het 100 jaar geleden opgerichte ABC, waarvan de 6 cilinderversie 1032 tot 1500 kW levert.

1 / 2
100-jarig ABC onthult nieuwe motor op SMM

100-jarig ABC onthult nieuwe motor op SMM

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • Johan

    Als dit ziet staan heb ik voel ik toch een beetje nostalgische weemoed naar mijn jongenstijd. Brons,Industrie,Deutz vm Mak.
    ABC.proficiat.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook