Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Nieuwe GL-voorschriften binnenvaart

HAMBURG

Germanischer Lloyd (GL) heeft een aantal klasseneisen voor binnenvaartschepen herzien. De gewijzigde voorschriften hebben betrekking op classificatie en inspecties, ontwerp en bouw van schepen, machines, systemen en elektrische installaties en aanvullende eisen voor classificatie-aanduidingen.

De update was volgens GL nodig om er zeker van te zijn dat schepen straks voldoen aan de Uitvoeringsregeling bij het Europees Verdrag over het internationaal Vervoer van gevaarlijke Stoffen door de Binnenvaart (ADN). Naast de wijzigingen in sectie 3 van de voorschriften voor het ‘Vervoer van gevaarlijke stoffen’ betreffende de classificatie van gevaarlijke stoffen, installaties en systemen voor tankers en tankinhoud meet- en alarmsystemen, is een nieuwe sub-sectie geïntroduceerd voor ADN-voorzieningen betreffende het alternatieve ontwerp van ladingtanks.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook