Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Er komen weer schroeven uit Drunen

DRUNEN

De kans is groot dat er volgend jaar weer schroeven worden gemaakt aan de Lipsstraat in Drunen. De gieterij van Wärtsilä is overgenomen door lokale investeerders en omgedoopt in Gieterij Drunen. In een van de kantoren is schroefontwerper Sjouke Sipkema neergestreken met SIP Marine, een nieuw bedrijf dat zich toelegt op het ontwerpen en co-produceren van scheepsschroeven.

1 / 1
Er komen weer schroeven uit Drunen

Er komen weer schroeven uit Drunen

Door Hans Heynen
‘Voor de productie van door mij ontworpen schroeven, van 1,50 tot 6 meter werk ik dan nauw samen met Gieterij Drunen’, zegt Sipkema. ‘Voor de productie van kleinere schroeven, tot 1,50 meter, werk ik samen met de in Milaan gevestigde schroevenproducent Eliche Radice. Zij richten zich vooral op de productie van schroeven voor jachten. Ze kunnen seriematig produceren maar ook enkele stuks gieten.’ SIP Marine gaat zich concentreren op ontwerp en productie van schroeven voor de bovenkant van de jachtenmarkt, waaronder die voor megajachten.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook