Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

VeKa slaat vleugels uit in alle richtingen

WERKENDAM

‘We willen niet op één product of één marktsegment focussen. We zijn intussen in een breed scala actief en dat zal alleen nog maar toenemen. We streven naar een totaalpakket aan maritieme diensten.’ Aan het woord is CEO Peter Versluis van het scheepsbouw- en scheepvaartconglomeraat VeKa in Werkendam. Hij straalt een en al vertrouwen uit.

1 / 1
Peter Versluis

Peter Versluis

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (17)
 • piet versluis

  Jongens 165 miljoen in de quote 500 dat zeg toch genoeg en dit jaar zijn we goed voor 250 miljoen want quote feef het toe ze hebben een fout gemaak,om ons veel te laag er op te zetten dus eind goed al goed

 • The Haque

  Mensen die alleen maar zitten te zeiken over Veka, zijn gewoon jaloerse ondernemers. Wie is er rijk geworden door eerlijk te zijn ???? Niemand!! Want zelf ben je ook ooit genaaid door de bank, met een te hoge hypotheek die je nou ook niet kan betalen. Dus oordeel niet te snel, want verhalen, van verhalen zijn verhalen!

 • tante agaath

  Helder een ieder binnen Werkendam is er trots op, en de rest van NL is te dom om voor de deuvel te dansen….

  Beetje jammer dat Versluis Sr niet geheel begrijpt dat we in een moderne tijd leven, en als je als bedrijf je visie neer zet moet je openstaan voor kritiek…

  De tijd zal het leren, maar weet zeker dat mijn simpele analyse wel eens meer to the point zou kunnen zijn, dan u wellicht heel Werkendam nu wilt inzien.

 • huip

  @Bertus,
  Scheer niet alles over een kam.
  Niet alle werkendammers zijn goed volk he…..
  Maar Peter is een beste man

 • bertus

  goed geschreven pm versluis, in elk geval wij als werkendammers hebben nog iets om trots op te zijn!!!

 • SBD BV

  Weet u wie de gevaarlijkste mensen zijn?
  Zij die een mening ventileren en hun naam daar niet aan durven koppelen. Achterbakse jalousie is een allergie waar je niet gemakkelijk van zult genezen. Het is naar ons toe zeker niet besmettelijk,wij zullen dit zeker niet gaan overnemen! Je moet de ergenis laten waar het is, en daar flink boven blijven staan, want zij hebben een levenslange probleem, want waar zij ook zijn, is ook hun gebrek. Laffe mensen zijn gevaarlijke mensen en tot niets instaat! P.M.Versluis Sr Werkendam

 • martin

  Ze zijn gewoon slimmer,misschien niet helemaal eerlijk voor de kerk maar wel slimmer.
  Doe het zelf maar beter.

 • tante agaath

  Het gaat helemaal niet goed met VEKA.

  Je hoeft geen econoom te zijn om de ballon van Peter Versluis lek te prikken… In een paar jaar tijd eigen schepen gegroeid tot 60 stuks welke natuurlijk of zijn ingekocht om nieuwe schepen te kunnen verkopen, dan wel zijn in eigenopdracht zijn afgebouwd om de werven aan de praat te houden….

  Het is mij even niet duidelijk wie er nu nog een kust/ binnenvaart schip laat bouwen, buiten degene die in het verleden opportunistisch besteld hebben.

  Ik snap het verhaal best, en waardeer het als propaganda namelijk de enigste manier om deze ballon vol te houden is nieuw kapitaal aan trekken…. dat lukt natuurlijk alleen met een positief verhaal, en zolang je verliezen voor je uitschuift kun je dit best een tijdje volhouden… momenteel worden de schepen waarschijnlijk voor te hoge bedragen afgebouwd deze overgefinancierd in een CV gezet en worden de verliezen feitelijk op de lange baan geschoven… daar de werven boekhoudkundig nog steeds bouwen en leveren tegen redelijke bedragen is er feitelijk nog niks aan de hand en de risico’s zitten buiten VeKa in de Scheeps CV’s

  Dit verhaal had uit de koker van Sjoerd Kooistra kunnen komen….. ook dit bleek een mega lucht ballon te zijn.

 • grijze muis

  krek Joep, en je weet hoe het werkt als je je hoofd boven het maaiveld uitsteekt, of zoals ze zeggen; hoge bomen….

 • Joep

  Hoi all

  Het is toch heel simpel. Als ze een goed product leveren dan wordt je groot. Als je slechte producten leveren ben je zo van het toneel verdwenen.
  Dus…… duhhhh niet zo jaloers of steek ook je nek uit.

 • bertus

  Beste C de Vette, je loopt toch al enige tijd achter hoor. Toevallig weet ik ook wie dat deze mensen zijn vergeet even niet dat die sloopregeling niet bij hun vandaan kwam en dat dat ook niet door peter is gebruikt! Heb je trouwens ooit al eens gehoord wat er uit hun bedrijf naar goede doelen gaat. Jammer hoor dat staat nou nooit ergens. O ja de FIOD is ook al eens langs geweest dat stond toen ook zo groot in de krant, dat alles in orde was heeft er nooit in gestaan. Dat er mensen zijn die net wat slimmer en handiger zijn is al jaren een feit, dat andere hier niet tegen kunnen en niet mee om kunnen gaan is alleen maar dom!!!!

 • C.de Vette

  @Bertus
  Ik denk dat de meeste schippers wel degelijk weten met wie zij te doen hebben.
  Het gaat hier om een firma die opgebouwd is met het geld van de sloopregeling,geld dat de binnenvaart betaald heeft en dat slecht beheerd werd door de overheid.
  Daardoor kregen half criminelen de mogelijkheid om zich met allerlei onzinnige constructies dit geld toe te eigenen.
  Dus Bertus,we weten heel goed met wie we het te doen hebben.

 • bertus

  De meeste mensen weten totaal niet wie het zijn!!!! Zij werken dag en nacht, zij nemen risico om groot te worden zij houden ongeveer 1000 man aan het werk in de crisis zonder nog de vele onder aannemers enzovoort. Mensen stop met die domme jaloezie, kijk naar jezelf en wees tevreden met wat je heb. Als zij meer willen is dat toch niet jullie probleem en zorg er zeker voor dat het dat ook niet wordt.
  Groetjes en een welvarend 2011

 • m de graaf

  misschien is er maar een speld nodig om de luchtbel door te prikken

 • john

  Ik vind het een beste man,
  maar dat gefladder van hem heeft mij 120.000 Euro gekost.
  Maal 80 particulieren is meer dan de 3 miljoen die hij kon verliezen.

  Indien hij geen geld aan Oltrans had gegeven was Oltrans 1 Januari failliet geweest, nu eind Februari.

  maar omdat ondernemers waarde hechten aan de naam VEKA. bleef men doorwerken zonder inkomsten.

  eerst zeggen ik doe mee in een onderneming,
  dan zien, ik ben opgelicht.
  hij heeft groot gelijk, dat hij zich terug getrokken heeft.
  zou ik ook gedaan hebben.
  Ik hoop dat ook hij hier ook van geleerd heeft,
  zodat dit niet meer voor komt.
  Mensen (ik) hebben vertrouwen in het bedrijf VEKA dat word zo dan wel minder.

  John.

 • Zo maar iemand!

  de binnenvaart is inmiddels leeggevist, en dus niet meer belangrijk als kerntaak van de onderneming.daarnaast investeren ze alleen in projecten die geld opleveren.en geen leugenachtige bunkerbedrijfjes.

 • sjaak

  het gaat wel goed met veka ?
  waarom hebben ze eubo niet overgenomen dan had iedereen uit de stront geweest.!!

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook