Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Schoon en veilig brand blussen met ruimtevaarttechnologie

DEVENTER

Een machinekamerbrand blussen zonder het vuur af te koelen met water, af te dekken met schuim of door de zuurstof te verdrijven met CO2 lijkt lastig. Toch is het mogelijk. Een in de machinekamer verstoven aerosol, bestaande uit een mengsel van magnesium, kaliumnitraat en kaliumcarbonaat, blust de brand door de kettingreactie die het vuur in stand houdt te onderbreken.

1 / 2
Brandblusser

Brandblusser

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook