Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

3D navigatiekaarten in aantocht

Virtual Reality, virtuele werkelijkheid, is de toekomst voor de maritieme sector. Dat stelt het Duitse onderzoeksbedrijf Fraunhofer-Institut für Graphische Datenverarbeitung (IGD), de wereldmarktleider op het gebied van Visual Computing en grafische gegevensverwerking. De vergaande ontwikkelingen op het gebied van 3D-technieken kunnen worden toegepast in de scheepsbouw, de offshore-industrie, trainingen en navigatie.

Op initiatief van Fraunhofer IGD is een onderzoeksgroep geformeerd met daarin vertegenwoordigers van onderzoeks- en softwarebedrijven, werven en andere maritieme ondernemingen. Van de werven behoren de Meyer Werft en Flensburger Schiffbau Gesellschaft tot de grote namen. In totaal zijn een kleine 20 bedrijven bij het op 5,4 miljoen euro begrote project betrokken.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook