Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Eco Monitor berekent verbruik per reis

AMSTERDAM

De Eco Monitor, een nieuwe module voor de routeplanner van softwareontwikkelaar NoorderSoft toont schippers in een oogopslag hoeveel gasolie een reis kost bij zeven verschillende snelheden en motortoerentallen met het effect op de duur van de reis. De Eco Monitor wordt geïntegreerd in de routeplanner van het in het Franse Ray-sur-Saône gevestigde Nederlandse bedrijf.

1 / 1
eco monitor

eco monitor

Door Hans Heynen
De module is ontwikkeld met subsidie van Verkeer en Waterstaat (SBIR), in het kader van het programma VoortVarend Besparen. Het is een hulpmiddel om zuiniger te varen en de CO2-uitstoot te verlagen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (8)
 • Duh!

  “onderzoek en ontwikkeling zijn gesubsidieerd hoeven we er geen extra geld voor te vragen”

  Niks afkraken, het gaat om hoe de boel aan de man wordt gebracht als zijnde ei van Columbus. Subsidie en milieu is ook hier weer een factor.

  Je hoeft helemaal geen hi-tech te gebruiken, gezond verstand is genoeg en dat begint al bij de bouw! Kost de gemeenschap niets en is direct positief van invloed op het milieu.

 • robert

  wat zijn we weer goed in het afkraken van nieuwe produkten
  robert

 • Stephan

  voor mensen die altijd volaan draaie is het wel makkelijk lopen ze zogenaamt zo lekker maar zo kan iedereen ook wel vare en dan vinden ze gek dat de motoren zo snel verslaten?
  oke wij hebben ook een schip van 1716 ton met 1521pk cat maar als ze langs kome en ze prikken hem in de computer van de heren Dolderman dan geloven ze meestal niet dat wij met ons ouwe ding nooit volaan draaie
  maar voor de meeste mensen is zo’n meter misschien wel makkelijk:P

 • johan d

  Ik heb allang het iedee dat we door een heleboel heren niet voor vol aangezien worden, het iedee ik weet het wel zeker.Bevrachters die een telefoon hebben,fax en cumputer en nog te belazert zijn een charter te sturen, ja na herhaaldelijk verzoek.Op laad en losplaatsen worden we regelmatig aangesproken met \”schippertje\”of he.Wanneer wordt dit ook weer door onze strot geduwd?

 • Tsjakaa!

  Eng he gebruikersgemak op een computer….

 • dennis

  nog ff en dan gaan we het jaagpad weer gebruiken kost alleen wat stro en een wortel

 • dennis

  nou dan gaan ze er heel veel verkopen want bijna niemand in de vaart weet waar hij mee bezig is.
  eerst bouwen ze de 1 nog groter dan de ander,hoofdmotor kon ook niet groot genoeg wezen,bunkers zo groot als een zwembad.
  en nu hebben ze allemaal een gadget nodig om te kunnen overleven

 • Duh!

  Met ergenis zit ik naar het woord ECO monitor te kijken..

  Je kan met gezond verstand prima op een post-it velletje je verwachte verbruik uitrekenen. Je kan ook wel besnuffelen wat tijd kost en wat peut kost en die afweging maken zonder computer gadget.

  Je moet natuurlijk wel vakman zijn om een goede inschatting te maken, het is wel een goede gadget voor mensen die niet weten waar ze mee bezig zijn!

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook