IHC Lagersmit moderniseert productie in Alblasserdam

Het in de productie en reparatie van schroefaslagers en schroefasafdichtingen gespecialiseerde IHC Lagersmit is na ruim 150 jaar van Kinderdijk verhuisd naar Alblasserdam. ‘De snel veranderende markt vereist innovatieve oplossingen met korte levertijden en gegarandeerde kwaliteit. Om die reden besloten wij in 2008 om een nieuwe faciliteit te bouwen met geautomatiseerde productiemethoden’, stelde directeur Willem Steenge na de verhuizing.

IHC

Door Hans Heynen
De focus ligt daarbij op de productie van afdichtingen voor de gepatenteerde Supreme Ventus schroefassystemen van het bedrijf. ‘De randactiviteiten, zoals de productie van lagerbussen, zijn ondergebracht bij een externe specialist’, zegt marketeer Dustin van Horik. ‘Daarvoor zijn wij een partnerschap aangegaan met Helice. Zij produceren nu voor ons, onder exclusieve licentie, lagerbussen en schroefaskokers.’ IHC Lagersmit is een dochter van IHC Merwede.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer