Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Schipper die zelf geen aanvaring maakt toch medeverantwoordelijk voor schade 

ARNHEM

De rechters in Arnhem hebben vorige maand ongetwijfeld een flinke kluif gehad aan een zaak over een aanvaring. De kwestie waarover de rechtbank zich moest buigen ging over wie er aansprakelijk is voor het betreffende ongeval en daarom de schade aan de wederpartij moet betalen. Uiteindelijk oordeelden de rechters dat er sprake was van gedeelde schuld. Maar ook de schipper van een derde schip dat aan het ontstaan van de aanvaring had bijgedragen is medeaansprakelijk, vindt de rechtbank.

1 / 1
Schade aan de Belgische Avalona (Twitterfoto verkeersleider Siem)

Schade aan de Belgische Avalona (Twitterfoto verkeersleider Siem)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
  • G.J. van der Vlies

    Tja, vraag me alleen wel af of zo’n rechter weleens in dichte mist in een stuurhut geweest is. Ik twijfel aan dit oordeel, volgens mij had het 50/50 moeten zijn en de Esperanto gaat vrijuit want vaart aan z’n goede wal en 18km p uur te daal is nou ook weer niet echt veel.

  • Jan Steenstra

    Goed informatief artikel.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook