Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Niets menselijks was Egbert Wagenborg vreemd

DELFZIJL

Schippersknecht Egbert Wagenborg (1866-1943), die in 1888 de basis legde voor het huidige Koninklijke Wagenborg, was een man met inzicht en ondernemersmoed. Hij was twintig jaar en verliefd. Hij verloor evenwel wél zijn hart maar niet zijn hoofd. Wandelend langs het Winschoterdiep, op zoek naar beter werk, liep hij in Martenshoek scheepsbouwer Berend Niestern tegen het lijf. Zonder dat hij een cent op zak had straalde de jonge Egbert Wagenborg schijnbaar zoveel vertrouwen uit dat Niestern voorstelde een schip voor hem te bouwen. En zo is het begonnen… Anno 2020, honderdtweeëndertig jaar later, is het familiebedrijf Royal Wagenborg een begrip in de mondiale scheepvaart- en logistieke transportwereld.

1 / 2
Egbert Wagenborg (1866-1943). (Foto Collectie Henk Zuur)

Egbert Wagenborg (1866-1943). (Foto Collectie Henk Zuur)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • J. Hagens

    Een heel leuk stuk, en respect voor de Man, zijn Familie en Employees die dit Bedrijf opgebouwd hebben en groot gemaakt.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook