Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Donaupionier beheert unieke familieuitgeverij

Merksem

Wie in Vlaanderen informatie wil hebben over vaarpapieren en veel andere nautische zaken wordt meestal niet naar een overheidsloket verwezen maar naar Pierre Verberght. De oud-schipper is al vele jaren een bron van kennis voor de Vlaamse binnenvaart. Ook Nederlandse schippers en aankomende matrozen weten hem te vinden. Hij is bovendien de schrijver en uitgever van zo’n 40 nautische boeken.

1 / 2
De vaarkaarten van oud-schipper Pierre Verberght zijn onder schippers alom bekend en ook veel illegaal gekopieerd. (Foto Bart Oosterveld)

De vaarkaarten van oud-schipper Pierre Verberght zijn onder schippers alom bekend en ook veel illegaal gekopieerd. (Foto Bart Oosterveld)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • j.hagens

    Als je deze mensen belt, vraag je nooit teveel. Hun boeken en info zijn zeer toepasselijk en betrouwbaar.
    Voor BLN is die ook niet te beroerd om zich in te zetten, een telefoontje, en hij belt de plaatselijke beambte op en regelt het.
    Dat je de Boeken niet koopt maar een Copie van maakt is iets waar je je voor moet schamen, zo een duur Passagiersschip, en bezuinigen op zoiets belangrijks.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook