Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Vermist Duits eskader na ruim 100 jaar opgespoord

Port Stanley

Al diverse keren was tevergeefs gezocht naar het Duits marine-eskader dat in 1914 in de buurt van de Falkland Eilanden tenonder was gegaan. Nu, ruim 100 jaar later, is met de vondst van het wrak van de pantserkruiser SMS Scharnhorst op 98 mijl ten zuidoosten van Port Stanley eindelijk een einde gekomen aan deze zoektocht. Na de eerste vondst konden namelijk ook de wrakken van de andere vermiste schepen worden gelokaliseerd.

1 / 1
Het wrak van de sinds ruim een eeuw vermiste pantserkruiser SMS Scharnhorst is eind vorig jaar als eerste gevonden. 

Het wrak van de sinds ruim een eeuw vermiste pantserkruiser SMS Scharnhorst is eind vorig jaar als eerste gevonden. 

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook