Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

1945: Voedselhulp per schip uit Zweden

Delfzijl

Het einde van de Tweede Wereldoorlog in Nederland ging 75 jaar geleden gepaard met hongersnood in het westen van het land. De bevolking was daar afgesneden van bevoorrading en hulp bleef lang uit. Maar op 28 januari 1945 arriveerde in Delfzijl de door het Zweedse Rode Kruis gecharterde voedselschepen Dagmar Bratt en Noreg met in totaal zo’n 4000 ton levensmiddelen en medicijnen.

1 / 1
De door het Zweedse Rode Kruis gecharterde Dagmar Bratt bracht, samen met de Noreg en de Hallaren, levensmiddelen en medicijnen naar Delfzijl. (Fotocollectie Henk Zuur) 

De door het Zweedse Rode Kruis gecharterde Dagmar Bratt bracht, samen met de Noreg en de Hallaren, levensmiddelen en medicijnen naar Delfzijl. (Fotocollectie Henk Zuur) 

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook