Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

‘Laat Vreeswijk niet links liggen’

Werkendam

Als voorzitter van de ouderraad van het Prins Hendrik-internaat in Vreeswijk mag schipper Jan-Willem Vissers (34) graag een beetje reclame maken. Zijn oudste zoon Matthias (7) is één van de 13 kinderen die het internaat nog bezoeken. De teloorgang van de gezinsvaart betekent een voortdurende daling van het aantal internaatskinderen. Tot verdriet van Vissers.

1 / 1
Sabine en Jan-Willem Vissers en dochter Davida in het stuurhuis van de Amicitia. ‘Van mijn examenklas op het STC waren 23 jongens geslaagd en daar varen er nu nog vier van. Ze zijn echt allemaal gestopt, vaak vanwege de kinderen.’ (Foto Hannie Visser-Kieboom)

Sabine en Jan-Willem Vissers en dochter Davida in het stuurhuis van de Amicitia. ‘Van mijn examenklas op het STC waren 23 jongens geslaagd en daar varen er nu nog vier van. Ze zijn echt allemaal gestopt, vaak vanwege de kinderen.’ (Foto Hannie Visser-Kieboom)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • E van Dam

    Goed stuk Jan Willem en Sabine, onze 3 kinderen hebben ook een goed 2e thuis doordeweeks in Vreeswijk. Mooi ook als je bij de sluizen ligt dat je er zo heen kan wandelen. Het is met al die ligplaatsen in Nieuwegein en omgeving in ieder geval wel goed geregeld. Mooi dat je ons internaat zo in het zonnetje zet!

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook