Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Stormvertraging en machine-uitval

Cleveland

Er ligt een dik wolkendek over de oceaan. De enorme golven die drie dagen lang tegen de boeg beukten zijn wat afgenomen. Normaal loopt de Iryda (200 x 23,60 meter) met gemak 12 knopen. De afgelopen dagen mochten we blij zijn met de helft. Negen dagen duurt de reis inmiddels sinds ons vertrek uit IJmuiden. Het Kanaal ligt alweer dagen achter ons. Meeuwen rond het schip proberen een graantje mee te pikken van de vis die opschrikt door onze boeggolf. We hebben al dagen geen ander schip gezien. Moederziel alleen zijn we hier.

1 / 7
Twee sleepboten houden de Iryda in toom bij het invaren van de haven van Cleveland. (Foto Bart Oosterveld)

Twee sleepboten houden de Iryda in toom bij het invaren van de haven van Cleveland. (Foto Bart Oosterveld)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook