Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Onze man in Brussel

Amersfoort

Directeur Martin Dorsman van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR) stapte twee jaar geleden over naar de European Community Shipowners’ Association (Ecsa) in Brussel. Tijd voor terug- en vooruitblikken over zaken als CO2-uitstoot, Brexit en de toekomst van het zeevervoer en de mensen die daarin werken.

1 / 1
Martin Dorsman: ‘Voor ons is een grote vraag wat de kwaliteit van zwavelarme brandstof wordt. In grote havens zal het - meestal - meevallen, maar wat gebeurt er in Afrika?’ (Foto Sander Klos)

Martin Dorsman: ‘Voor ons is een grote vraag wat de kwaliteit van zwavelarme brandstof wordt. In grote havens zal het - meestal - meevallen, maar wat gebeurt er in Afrika?’ (Foto Sander Klos)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (3)
 • Mario Noldes

  https://www.xandernieuws.net/algemeen/blackfacing-aanstaand-verbod-op-zwarte-piet-blijkt-uit-brussel-afkomstig-te-zijn/

  Realiseer dat per 1-1-20 EU wet boven nationale wet staat!!!!!!!!!!!!

  G.M. Noldes. ( politiek steeds incorrecter)

 • Mario Noldes

  https://www.xandernieuws.net/algemeen/oud-hoofdredacteur-uitroepen-klimaat-noodtoestand-door-eu-is-vergelijkbaar-met-opkomst-nazis/

  De nog immer politiek incorrecte G.M. Noldes

 • Mario Noldes

  Hier word de suggestie gewekt dat er met de politieke unie wat te bereiken is. Dit is volgens mij zeeer misleidend.

  Het enige wat er moet gebeuren is uit de politieke unie, NEXIT dus. De Britten hebben groot gelijk, en worden al drie en half jaar ernstig tegen gewerkt door de EU om eruit te kunnen.

  Waarom NEXIT?
  De EU bepaald zowat heel ons leven, en dit niet ten gunste van ons.
  Vele (zo niet alle) problemen zijn direct of indirect gevolg van EU regelgeving:

  1 Stikstof crisis. Is direct gevolg van EU regelgeveing. Al varend door een van de vele nature2000 gebieden wens ik de binnenvaart ook veel sterkte toe wanneer de heer Remkes volgend jaar met de stikstof aanbeveling voor de binnenvaart komt.

  2 De door de EU met pauke slagen, tromgeroffel en trompet geschal binnen gehaalde “cultuurverrijkers” brengen een ware exodus van joden teweeg. Dit doet mij ergens aan denken, kan er ff niet mijn vinger opleggen.

  3 De Euro. Die staat door het (wan)beleid van de finacieel masochist Draghi op instorten. Het is niet de vraag of, maar wanneer. Dit word ook bevestigd door zijn opvolger Lagarde. Die trouwens vind dat NL quote “niet moet zeuren, jullie hebben nog werk” . De gierende geldmachine draait al een jaar of tien op volle toeren. De financiele wereld begint de euro te mijden en keert weer terug naar de dollar. Dit beleid gaat leiden tot hyper inflatie. Dit doet mij ook ergens aan denken, en kan er wederom ff niet de vinger opleggen.

  4 De op de grootste leugen in de mensheid gebaseerde klimaatcrisis. Die is de komende 20 jaar begroot door de EU op 13000 miljard!!!!!! (yep 13.000.000.000.000 euro). Wie gaan die betalen??? Denk niet dat Griekenland, Spanje, Italie, Frankrijk of de oost europesche landen dit gaan doen.
  Blijft over………. Ze kijken al jaren met het kwijl langs hun bek naar de NL pensioen fondsen met een totaal vermogen van meer dan 1500 miljard. Mooie aanbetaling op de klimaat hysterie.

  5 De EU gaat via de Donald Duck, ja dat weekblad voor jonge kinderen, de kinderen in hun meest kneedbare leeftijd indoctrineren met de EU idealen, en iedereen die het er niet mee eens is staat natuurlijk aan de kant van de “zware jongens”. Kinderen gebruiken voor je “idealen” komt me ook weer bekend voor, kan het nog steeds niet plaatsen.

  6 De 11,4 miljard subsidie aan de complete waanzin van biomassa, direct gevolg van EU klimaathysterie. Staatsbosbeheer (geprivatiseerd) kapt zich drie slagen in de rondte om graantje mee te pikken van de soepsidie. Dit onder het mom van NATUUR beheer. De andere 90 % biomassa die nodig is komt van overal ter wereld, nu voornamelijk uit Noord-Amerika.

  Affin, kan wel een krant vol schrijven.
  Nog even wat dingen die men kan googlen;
  Kalergi plan http://www.theeuroprobe.org/2013-044-couden/
  Agenda 21
  resolutie 1743 van de raad van europa.
  Indien u uw (klein)kinderen dezelfde welvaart, veiligheid, zorg enz gunt stem EU krittisch.

  De zeer politiek incorrecte G.M. Noldes

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook