Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Stapelloop Kroonborg en ondergang Columbus

Delfzijl

De Kroonborg, het vlaggenschip van E. Wagenborg’s Scheepvaart- & Expeditiebedrijf, liep op 7 november 1953 van stapel bij Scheepswerf Gebr. Niestern & Co in Delfzijl. Maar feestelijk was dat niet. Op vrijwel datzelfde moment verging namelijk de coaster Columbus van dezelfde rederij, als gevolg van schuivende lading.

1 / 3
R.G. Renkema uit het Groningse Grootegast stuurde deze foto van de bemanning van de onfortuinlijke Columbus. Hij voer ooit zelf op het schip en meent dat op deze foto, behalve de bemanning, ook een buitenlandse consul en een scheepsagent te zien zijn. Slechts één persoon herkent hij, stuurman Jurrie Pinkster uit Groningen, staande, tweede van links, met een sigaret tussen zijn vingers. Mocht u bemanningsleden herkennen, laat het ons weten. (Foto collectie R.G. Renkema)

R.G. Renkema uit het Groningse Grootegast stuurde deze foto van de bemanning van de onfortuinlijke Columbus. Hij voer ooit zelf op het schip en meent dat op deze foto, behalve de bemanning, ook een buitenlandse consul en een scheepsagent te zien zijn. Slechts één persoon herkent hij, stuurman Jurrie Pinkster uit Groningen, staande, tweede van links, met een sigaret tussen zijn vingers. Mocht u bemanningsleden herkennen, laat het ons weten. (Foto collectie R.G. Renkema)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook