Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Een schip van kippengaas

Hoogezand

Haar geschiedenis klinkt als een ongeloofwaardig verhaal. Een ten dode opgeschreven koftjalk, wegrottend in een Siciliaanse haven, wachtend tot ze zinken zou. Niets meer waard, een onzeewaardig wrak, een schip van kippengaas. En toen kwam de redding. Een Fries kocht haar vrij en zette haar op een zeeschip. Terug naar huis. Nu is de Tromp Maritiem Erfgoed.

1 / 3
In oude luister hersteld. (Foto collectie Jelle Talsma)

In oude luister hersteld. (Foto collectie Jelle Talsma)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook