Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Tecla bedwingt Noordwest Passage

NOME(ALASKA)

Het is gelukt. Na 45 dagen onafgebroken varen, over een afstand van 3.200 zeemijl, is kapitein Gijs Sluik erin geslaagd de meer dan 100 jaar oude zeilende haringlogger Tecla door de Noordwestelijke Doorvaart rond Alaska te loodsen. 

1 / 2
Kapitein Gijs Sluik bij vertrek uit Ilulissat. (Foto bemanning Tecla)

Kapitein Gijs Sluik bij vertrek uit Ilulissat. (Foto bemanning Tecla)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook