Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Schipper Witzke verbetert zeillier

Harlingen

Schipper Andi Witzke draait al een tijdje mee in de chartervaart. In de jaren ‘80 voer hij onder meer met de klipper Gouden Bodem. Toen al viel hij op als begenadigd zeiler. Toch stapte hij over naar de motorpassagiersvaart. Daar zijn de verdiensten beter en is het leven wat minder ruig. In de winter werkte hij als ijzerwerker, een vaardigheid die hem goed van pas kwam bij de ontwikkeling van zijn innovatieve zeillier.

1 / 2
‘Kijk: nauwelijks kracht nodig.’ (Foto Gijs van Hesteren)

‘Kijk: nauwelijks kracht nodig.’ (Foto Gijs van Hesteren)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook