Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Met rivierwater ingeënt

Rotterdam

‘Dat ik machinist wilde worden en geen kapitein, dat is genetisch bepaald.’ Volgens zijn moeder wist Cor van Brug (80) het al toen hij vijf jaar was. Dat was misschien vroeg, maar niet vreemd. Niet alleen zijn vader, maar ook zijn grootvader werkte in de machinekamer. De eerste op een ‘moderne’ sleper, de tweede op een stoomsleepboot.

1 / 1
Cor van Brug aan het werk op de Frankrijk, zijn favoriete A-boot van sleepdienst P. Smit. (Foto collectie Cor van Brug)

Cor van Brug aan het werk op de Frankrijk, zijn favoriete A-boot van sleepdienst P. Smit. (Foto collectie Cor van Brug)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • j.hagens

    Wat een leuk verhaal, ging ik bijna met me poot in het gips naar Huis.
    Bedankt en veel sterkte.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook