Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Kleine WR-109 waagt kans in Denemarken 

Hanstholm

Behalve een grote groep grote boomkorkotters, enkele twinriggers en fly-shooters, zijn er ook Nederlandse garnalenkotters actief in Deense wateren. Ze zitten niet achter de garnalen aan, want die zijn boven de 56ste breedtegraad nauwelijks vangbaar. Ze vissen, net als hun grotere collega’s op platvis. De kleinste die zo noordelijk vist, is de 22,70 meter lange WR-109 Baukje Elisabeth.

1 / 2
Jan-Simon de Haan met zijn dochter tijdens het recente Havenvistijn op Texel. (Foto W.M. den Heijer)

Jan-Simon de Haan met zijn dochter tijdens het recente Havenvistijn op Texel. (Foto W.M. den Heijer)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook