Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

‘Flettner-rotor enige reële optie’

LEER

‘Als het gaat om windaandrijving voor handelsschepen zie ik alleen reële opties voor aandrijving door Flettner-rotoren. En voor zeilschepen, met hulpmotoren, in eilandrijke gebieden zoals Indonesië en rond Fiji en misschien het Caribisch gebied.’ Dat is de stellige overtuiging van Capt. Prof. Michael Vahs, zoals het op zijn visitekaartje staat. Vahs is verbonden aan de (maritieme) Hochschule in Leer en al jaren betrokken bij projecten rond windaandrijving voor koopvaardijschepen.

1 / 2
Professor Michael Vahs van de Hochschule Emden/Leer is een vurig pleitbezorger van de Flettner-rotor. (Foto Willem de Niet)

Professor Michael Vahs van de Hochschule Emden/Leer is een vurig pleitbezorger van de Flettner-rotor. (Foto Willem de Niet)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook