Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Vrouw in een mannenbaan

SCHIEDAM

Als Willy van der Eijck-Mol (1942) een man geweest was, of ongetrouwd, dan had haar carrière een ander verloop gehad. Desondanks kijkt ze met plezier terug. Willy wilde ‘iets met bootjes’ doen. Maar Willy was een meisje en het jaartal was 1954. Dus ging ze naar de Mulo, waar ze het vakkenpakket deed dat een vrouwelijke leerling voorbereidde op haar toekomst. Naast de vaste vakken kreeg ze les in boekhouden en handelsrekenen. ‘Ik vond het maar niks.’

1 / 1
Willy van der Eijck-Mol groeide op aan de Kaag. Daar werd ook duidelijk dat ze ‘iets met bootjes wilde doen’. Ze zeilt nog altijd graag.  (Foto familiecollectie)

Willy van der Eijck-Mol groeide op aan de Kaag. Daar werd ook duidelijk dat ze ‘iets met bootjes wilde doen’. Ze zeilt nog altijd graag.  (Foto familiecollectie)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook