Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Wim Mendelts zet vraagtekens bij oude scheepsbouwtradities

KOUDUM

Totdat hij vond dat hij genoeg had geleerd, volgde Wim Mendelts een opleiding tot industrieel vormgever aan de TU Delft. Al vroeg in de jaren ‘80 verloor hij zijn hart aan traditionele schepen. Hij volgde zijn eigen pad, maakte zich de materie eigen. Zijn scheepstimmerbedrijf ‘t Berghout in Koudum groeide in 35 jaar uit tot één van de beste mastenmakers van het land. En dit jaar was hij voor de tweede keer winnaar van de Schuttevaer Motorenquiz.

1 / 1
Wim Mendelts: ‘Velen maken een mast met de natte vinger. Ik doe het op de millimeter.’ (Foto Gijs van Hesteren)

Wim Mendelts: ‘Velen maken een mast met de natte vinger. Ik doe het op de millimeter.’ (Foto Gijs van Hesteren)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • reint.concorde@vaart.net

    als eigenaar van tijdens de Res Nova en opdracht gever heb ik nooit spijt gehad om Win Mendelts alle rondhouten, zwaarden en roer incl helmstok te laten maken. Goed werk geleverd en heel goed en prettig samen gewerkt.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook