Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Sleepschip Trijjoco eindigt na 111 jaar bij Treffers

AMSTERDAM

Het in 1908 bij Vuijk in Capelle aan den IJssel gebouwde sleepvrachtschip Trijjoco (70 x 9,40 meter, 1104 ton), vertrekt naar scheepssloperij Treffers in Haarlem, na 29 jaar in de Amsterdamse Houthaven te hebben gelegen.  

1 / 2
De 70-jarige Cor Meijer stapt na 68 jaar definitief van het in 1951 door zijn ouders gekochte sleepschip Trijjoco af. Hij voer vanaf zijn derde jaar mee. De roef bevat authentieke elementen uit de jaren ‘50, zoals het gasolie-fornuis en de pompkraan. (Foto Hans Heynen)

De 70-jarige Cor Meijer stapt na 68 jaar definitief van het in 1951 door zijn ouders gekochte sleepschip Trijjoco af. Hij voer vanaf zijn derde jaar mee. De roef bevat authentieke elementen uit de jaren ‘50, zoals het gasolie-fornuis en de pompkraan. (Foto Hans Heynen)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • Job Stuijt

    Jammer dat dit stuk nostalgie verloren gaat.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook