Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Museumpje herinnert aan loodsen en voorspanboten

Bingen

De Rijnoever in Bingen-am-Rhein is nu een promenade vol terrasjes met uitzicht op Rüdesheim aan de overkant en de wijnberg Niederwald. Maar ooit legden hier binnenvaartschepen aan, terwijl de ‘sleeptreinen’, konvooien met vijf à zes sleepschepen, in de rivier zelf voor anker gingen. Aan die periode herinnert nog de Holländerbock, de voormalige aanlegkade in Bingen, waar hoofdzakelijk Nederlandse schepen lagen te ‘buurten’.

1 / 2
De Holländerbock aan de oever van de Rijn in Bingen, waar eertijds Nederlandse schippers afmeerden. (Foto Justin Gleissner)

De Holländerbock aan de oever van de Rijn in Bingen, waar eertijds Nederlandse schippers afmeerden. (Foto Justin Gleissner)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook