Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Groter schip voor de Cabro

Bij de bouw van de Terra Nova in 1929 kreeg het schip de bijnaam ‘Parel van de Rijn’. Levien Hooglander uit Woudrichem liet het luxe-motorschip bouwen op scheepswerf De Hoop in Leiden en koos voor een 240 pk Deutz motor. Zeker in de crisisjaren een unicum. Anno 2019 vaart de 90-jarige Terra Nova als verenigingsschip van de Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig (LVBHB).

1 / 1
Groter schip voor de Cabro

Groter schip voor de Cabro

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook