Getuigenissen van de laatste botterbouwers

De botter gaat nooit meer verloren. Het voor de visserij op de Zuiderzee ontwikkelde schip behoorde tot de laatste in hout gebouwde beroepsschepen. Pas halverwege de jaren ‘30 van de vorige eeuw was het voorbij. Botterschipper, historicus, schrijver en tekenaar Peter Dorleijn vereeuwigde de bouwgeschiedenis van een markant en typisch Nederlands schip in het boek ‘Vierendertig voet in de kiel, de bouw van een botter.’

Getuigenissen van de laatste botterbouwers

Peter Dorleijn legt de bouw van een Zuiderzeebotter minutieus vast
Boek inclusief bouwtekening

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Getuigenissen van de laatste botterbouwers | Schuttevaer.nl

Getuigenissen van de laatste botterbouwers

De botter gaat nooit meer verloren. Het voor de visserij op de Zuiderzee ontwikkelde schip behoorde tot de laatste in hout gebouwde beroepsschepen. Pas halverwege de jaren ‘30 van de vorige eeuw was het voorbij. Botterschipper, historicus, schrijver en tekenaar Peter Dorleijn vereeuwigde de bouwgeschiedenis van een markant en typisch Nederlands schip in het boek ‘Vierendertig voet in de kiel, de bouw van een botter.’

Getuigenissen van de laatste botterbouwers

Peter Dorleijn legt de bouw van een Zuiderzeebotter minutieus vast
Boek inclusief bouwtekening

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer