Eerste kandidaat doet entreeproef praktijkexamen rondvaartboot

Op een schip van rondvaartbedrijf Kool in Groningen is onlangs de eerste entreetoets voor het nieuwe praktijkexamen rondvaartschipper afgenomen. Op de rondvaartboot Wonderlaand kon de kandidaat laten zien of hij beschikte over de juiste basisvaarvaardigheden.

Eerste kandidaat doet entreeproef praktijkexamen rondvaartboot

Het praktijkexamen is een initiatief van vijf rederijen in Amsterdam: De Nederlanden, Lovers, Blue Boat, Stromma Nederland en ’t Smidtje. Het geeft de rondvaartbedrijven de mogelijkheid het hele jaar door aankomende rondvaartschippers op te leiden. Daarnaast blijft het mogelijk het diploma Schipper Rondvaart te halen binnen het reguliere onderwijs bij het NOVA-college.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer