Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Greenpeace in actie tegen drijvende kerncentrale

Actievoerders van Greenpeace hebben op zee geprotesteerd tegen het transport van de drijvende Russische kerncentrale Akademik Lomonosov. Dat gebeurde op de Oostzee tijdens het verslepen van de installatie van Sint Petersburg naar Moermansk.

1 / 1
Greenpeace in actie tegen drijvende kerncentrale

Greenpeace in actie tegen drijvende kerncentrale

Moermansk is een tussenstop waar de reactoren worden voorzien van brandstofstaven. Eindbestemming van de ponton (144 x 30 meter) is de stad Pewek aan de Oost-Siberische Zee. Daar moet de installatie stroom gaan leveren aan de stad en de olie- en gasindustrie in het gebied. De Akademik Lomonosov gaat een bestaande kerncentrale vervangen die uit dienst wordt genomen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook