Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Pieter Heerema non-stop de wereld rond: ‘Alle dagen enorm afzien’

Afgepeigerd kwam hij aan in de Franse havenplaats Les Sables d’Olonne. Na een solozeilreis rond de wereld in 116 dagen, 9 uur en 24 minuten. Topondernemer Pieter Heerema (65) schreef geschiedenis door als eerste Nederlandse solozeiler de meer dan loodzware Vendée Globe te volbrengen.

1 / 1
Pieter Heerema non-stop de wereld rond: ‘Alle dagen enorm afzien'

Pieter Heerema non-stop de wereld rond: ‘Alle dagen enorm afzien'

Door Paul Schaap
Met zijn pas aangeschafte zeiljacht No Way Back begon Pieter Heerema op 6 november 2016 vanuit de Franse kustplaats aan de tocht die rond Kaap de Goede Hoop, Kaap Leeuwin en Kaap Hoorn zou lopen. Het werd een barre tocht met veel slecht weer en tegenslagen. Na het volbrengen van de solozeilrace op 3 maart stelde de vrijwel uitgeputte Pieter Heerema: ‘Pas zes maanden voor de start van de Vendée Globe Race heb ik de No Way Back gekocht. Eigenlijk was ik onvoldoende voorbereid. Ik had wel veel zeilervaring, maar niet als solozeiler op zo’n speciaal schip. Al snel na vertrek kreeg ik roerproblemen en last van mijn rug. Daarnaast waren er veel problemen met de apparatuur, zoals met de windmeter en de automatische piloot.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook