‘Voor een paar centen per ton minder bleven wij niet liggen’

Theo Coumans uit Eindhoven vond kortgeleden een met de hand geschreven verhaal over zijn grootouders, die in het begin van de vorige eeuw voeren op het sleepschip (72 x 10 meter) Anne-Marie. ‘Het is geschreven door mijn tante Toontje. Ze beschrijft de problemen met laagwater op de Rijn, het tragische overlijden van mijn opa en hoe oma stug doorvaart.’ Hieronder het verkorte relaas van Toontje Kuijpers (1914-1994).

'Voor een paar centen per ton minder bleven wij niet liggen'

Tante Toontje laat geschiedenis sleepschip Anne-Marie na

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

‘Voor een paar centen per ton minder bleven wij niet liggen’ | Schuttevaer.nl

‘Voor een paar centen per ton minder bleven wij niet liggen’

Theo Coumans uit Eindhoven vond kortgeleden een met de hand geschreven verhaal over zijn grootouders, die in het begin van de vorige eeuw voeren op het sleepschip (72 x 10 meter) Anne-Marie. ‘Het is geschreven door mijn tante Toontje. Ze beschrijft de problemen met laagwater op de Rijn, het tragische overlijden van mijn opa en hoe oma stug doorvaart.’ Hieronder het verkorte relaas van Toontje Kuijpers (1914-1994).

'Voor een paar centen per ton minder bleven wij niet liggen'

Tante Toontje laat geschiedenis sleepschip Anne-Marie na

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer