Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Veel geheimzinnigheid rond cijfers en feiten

Erik Vrijdag, de kersverse schipper van de spits Albemar, staat op het punt aan zijn tweede reis te beginnen. De oud-militair bereidde zich met een bijna militaire operatie voor op het schippersbestaan. Het inwinnen van zakelijke informatie in de gesloten spitsenwereld was een avontuur op zich. ‘De ene schipper liegt nog harder dan de andere.’

1 / 1
Veel geheimzinnigheid rond cijfers en feiten

Veel geheimzinnigheid rond cijfers en feiten

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (2)
 • F.C.L. Rennings

  Das nu niet erg handig om dat in de krant te schrijven, want met een schipper en alleen een deksvrouw mag je dus NIET over de westerscheld.

 • M van der Heide

  goed voorbereid maar wel met een tunnelvisie (wel handig trouwens voor Frankrijk) want een Kempenaar heeft toch echt nog zijn eigen plekken en vooral z’n eigen (500 tons)partijen.
  En hoezo 24 uur en moordend? Je kunt met een kempenaar een prima boterham verdienen, met minder vaaruren en een makkelijker vaargebied dan de spitsen.(wat dat betreft “chapeau” voor de spitsenschippers!)

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook