Weer naar zee (15): Goed eten hoort erbij

Lossen in het Litouwse Riga en meteen door naar Virtsu in Estland om een volle bak zand te laden voor Stettin in Polen. De Tucana is continu in beweging en haar bemanning ook. Daar hoort goed eten bij.

Weer naar zee (15): Goed eten hoort erbij

De vaste koks van de Tucana komen uit Indonesië en zijn in dienst via het detacheringsbureau van Wagenborg. Ze wisselen elkaar af, blijven zo’n acht maanden aan boord en combineren hun baan als kok met die van matroos. Het zijn moslims. Ze eten dus geen varkensvlees. Desondanks worden er Hollandse gerechten bereid. Dat kan ook een karbonaadje zijn. De matrozen eten dan hun eigen potje. Zij houden het sowieso liever bij rijst.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Weer naar zee (15): Goed eten hoort erbij | Schuttevaer.nl

Weer naar zee (15): Goed eten hoort erbij

Lossen in het Litouwse Riga en meteen door naar Virtsu in Estland om een volle bak zand te laden voor Stettin in Polen. De Tucana is continu in beweging en haar bemanning ook. Daar hoort goed eten bij.

Weer naar zee (15): Goed eten hoort erbij

De vaste koks van de Tucana komen uit Indonesië en zijn in dienst via het detacheringsbureau van Wagenborg. Ze wisselen elkaar af, blijven zo’n acht maanden aan boord en combineren hun baan als kok met die van matroos. Het zijn moslims. Ze eten dus geen varkensvlees. Desondanks worden er Hollandse gerechten bereid. Dat kan ook een karbonaadje zijn. De matrozen eten dan hun eigen potje. Zij houden het sowieso liever bij rijst.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer