Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Ergerlijke controle- en regeldrift

Dilles en Ria van Duinen-Evens varen met hun zoon Kris op de duwboot Jacoba met eigen bak. Ze zijn bezig de duwboot helemaal over te nemen, omdat Kris het bedrijf wil voortzetten. Dilles vindt de toegenomen regeldruk en controledrift in de binnenvaart behoorlijk ergerlijk.

1 / 1
Ergerlijke controle- en regeldrift

Ergerlijke controle- en regeldrift

‘ILT maakt tegenwoordig ongevraagd foto’s van je schip’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
 • C.H. van den Boogaart

  Hallo Dilles,

  leuk weer eens wat van je te horen of beetje te zien ( te lang geleden)
  wilde toch even op het stukje in de krant reageren.
  Ik weet precies wat jij bedoeld en meemaakt wij hebben zoals je weet best wel wat schepen rond drijven zoals je denk ik wel weet, maar word ook moe van de overijverige ambtenaren die continu zand strooien in raderen van onze economie wij kregen in CA 1 jaar tijd € 35.000,– aan boete`s dan ga je twijfelen doen wij het echt zo verkeert allemaal, zijn onze schepen niet in orde maar nee hoor dankzij onze (nu vriend) Marius van dam hebben wij nog niet een zaak verloren en alle zaken dus gewonnen ( wat overigens alle burgers veel geld kost omdat als je wint de overheid de advocaat kosten moet betalen)
  dus begrijp je helemaal en zoals jullie ook zeggen je moet als schipper eens van een terrein af zien te komen (zeker in R.dam) het recht van overpad hebben ze nooit van gehoord mensen zelfs vingers eraf omdat ze over een hek heen moesten klimmen om weer aan boord te komen.
  ik kan je vertellen als ik of een van onze jongens niet aan boord kunnen op een normale manier dan maar op de manier hoe ze ons behandelen ( als aso`s) auto voor het hek het hek eruit en naar boord heel triest.
  Als je de discussie aangaat gaat het over 11 sept erg maar als wij een extreme aanneem kan hij ook verkeerde dingen doen en is hij al binnen zonder door de poort te heen moeten.
  Als schipper word je gezien als crimineel ben 51 jaar ben nog nooit in aanraking geweest met justitie maar ze hangen je economische en milieu delicten aan sneller als je ze zelf kan bedenken het gaat werkelijk nergens over ik denk soms zou het niet beter zijn lekker achterover op de bank beetje bij beunen uitkering dan heb je ook geen delicten ha ha.
  Dilles weet wat je voelt het is bij mij niet anders daarom vind ik het ook ff leuk om erop te reageren ga je goed Groetjes aan boord het ga je goed.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook