Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Schipper die motorjacht plette komt er met een boete vanaf

UTRECHT

De 71-jarige Belgische schipper die vorig jaar op het Amsterdam-Rijnkanaal een motorjachtje aanvoer is veroordeeld tot een boete van 750 euro. De man drukte het jacht op 24 september tijdens een stuurmanoeuvre met het achterschip van het 135-meter containerschip Xanthos tegen de kant. De drie opvarenden konden zich redden door van boord op de oever te springen. De historische opgebouwde sloep was na de aanvaring total loss.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
 • Henri.Derksen

  Naar mijn idee komt deze schipper hier wel heel makkelijk van af.
  Het had heel anders kunnen aflopen met de opvarenden van het jacht.
  Daarnaast ben ik van mening dat de vrachtschipper ook de kosten van herstel of vervanging van het jacht zou moeten betalen en niet de verzekering van de jachteigenaar, want nu gaan weer alle premies omhoog.
  Hier is duidelijk sprake geweest van een stuurfout die te laat gecorrigeerd werd. Wellicht met andere zaken bezig geweest tijdens het varen?
  Alleen doordat het nu is gefilmd, kon de man gestraft worden. In evenzovele situaties waarin er geen opnames waren, komt de dader er mee weg, want geen bewijzen. M.a.w. neem altijd foto en film camera’s mee zodat je een calamiteit kunt vastleggen. Overweg zelfs een daschcam in je voer of vaartuig?
  Alle betrokkenen sterkte ermee.
  Nautische groet van Henri.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook