Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Thun Evolve duikt met succes Winschoterdiep in (video)

WESTERBROEK

De Thun Evolve ging zaterdag 15 december, na de exact zes maanden eerder van stapel gelopen Thun Eos, als tweede van een serie van vier zogenaamde Next Generation Efficiënte en Duurzame product- en chemicaliëntankers (bouwnummer 443, 444, 451 en 452) voor Erik Thun AB in Lidköping te water bij Scheepswerf Ferus Smit aan het Winschoterdiep. Aan boord een 2999 kW 6L34 DF Wärtsilä LNG dual fuel-motor.

1 / 1
Op sierlijke wijze maakt de Thun Evolve kennis met haar element. (Foto Groot-Obbink)

Op sierlijke wijze maakt de Thun Evolve kennis met haar element. (Foto Groot-Obbink)

YouTube-video Marcel Klip.
 
Onder grote publieke belangstelling had bij Scheepswerf Ferus Smit  aan het Winschoterdiep de doop en naamgeving plaats van het bouwnummer 444. Met de wegstromende champagne op de scheepshuid dook het schip kort nadat de laatste beletselen er onder vandaan waren geslagen het koude water in.
 
Sara Källsson, dochter van directeur Anders Källsson van het Zweedse familiebedrijf Thunbolagen, had er slechts één ferme zwaai voor nodig om haar doopmoederschap tot een goed einde te brengen. Onder applaus sloeg de fles uiteen en maakte het schip met assistentie van de sleepboten Gruno van Bijma Sleepdienst  en Waterlelie van Wagenborg Sleepdienst  als Thun Evolve kennis met haar element.
 
De volgende bouwnummers 451 en 452 worden gebouwd op de Ferus Smitlocatie in het Duitse Leer. De bouwbegeleiding van de schepen, dat Delfzijl als thuishaven op de kont heeft/krijgt, is in handen van MF Shipping Group te Farmsum. 

Vervanging
De ijsklasse 1A Eco-tankers worden ingezet in de Baltic-service en gaan de oudste eenheden in de Thunvloot vervangen. Deze werden rond de eeuwwisseling ook bij Ferus Smit gebouwd. De meetbriefgegevens van het 7999 tdw viertal luiden: lengte over alles 114,95 meter, lengte tussen de loodlijnen 112,34 meter, holte 10,10 meter, breedte 15,87 meter.
 
Een van de verschillen met de vorige generatie 115-meter lange voor oliëproducten, brandstoffen en chemicaliën gebouwde tankers is de breedte. Die is van 15 meter naar 15,87 gebracht, waardoor het laadvolume, verdeeld over negen gecoate tanks, vergroot is van 8200 naar 9540 kubieke meter. Verder wordt een aantal nieuwe technieken toegepast zoals een grote schroef met straalbuis, een ballastwaterbehandeling, een watergesmeerde schroefas, walstroomaansluiting en een kanoboeg zonder bulb. De LNG-tank wordt aan dek geplaatst.
 
Ook in China wordt onder bouwbegeleiding van MF Shipping gewerkt aan de vlootuitbreiding voor de Zweedse rederij. Bij Avic Dingheng Shipbuilding te Yangzhou worden vijf nieuwe IMO-II product-/chemicaliëntankers voor Thun Tankers gebouwd. Dit 17.5000 TDW-vijftal zal vanaf maart a.s. tot eind 2020 worden opgeleverd aan operator Gothia Tanker Alliance.

Coops en Nieborg
Onlangs werd bekend dat Ferus Smit de helpende hand heeft geboden in de overname van de eveneens aan het Winschoterdiep gevestigde Coops en Nieborg. De 27 november jl. omgevallen producent van dekluiken, luikenkranen en ladingkranen heeft vestigingen in Hoogezand, Sappemeer en Foxhol en werd in het bankroet van Scheepswerf Barkmeijer te Stroobos meegesleurd. Het bedrijf maakt met hulp van financiële hulp van de scheepsbouwer met vijftig van de ca. negentig mensen een doorstart.
 
‘Het zijn, nadat Barkmeijer omviel en ruim een jaar geleden ook CIG/Centraalstaal in de problemen raakte, zware tijden voor de scheepsbouw’, aldus directeur Henk Reinek van Coops en Nieborg. De noordelijke infrastructuur voor de scheepsbouw staat door dergelijke problemen onder zware druk. Dat een partij als Ferus Smit de helpende hand biedt vindt curator Pieter Lettinga van Dorhout niet onlogisch. ‘ Deze werf gebruikt veel kranen van Coops en Nieborg op de eigen schepen en dan heb je in de toekomst ook onderdelen nodig. Voor de scheepsbouw is de doorstart van Coops en Nieborg van groot belang.’ 
De verwachte oplevering van de Thun Evolve is begin februari 2019. (HZ)
Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook