Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk
Schuttevaer Premium

Krabbenvisser in afbouwfase

DEN OEVER

Een nieuwe blikvanger in Den Oever vormt het boven de werkplaatsen van Machinefabriek Luyt uittorende casco van de krabbenvisser E-1 Nichola of Ladram.

1 / 1
Het casco van de Nichola of Ladram torent hoog boven Den Oever uit. (Foto PAS Publicaties)

Het casco van de Nichola of Ladram torent hoog boven Den Oever uit. (Foto PAS Publicaties)

Het bijna 15 meter lange en zeven meter brede casco is onlangs door Las- en Constructiebedrijf Ibis uit het Friese Burgum opgeleverd en naar Den Oever gesleept. Na bij Luyt voor de deur op blokken te zijn geplaatst, is gelijk het installeren van de voortstuwing begonnen. De krabbenvisser, gebouwd naar een ontwerp van Ian Paton, dient begin volgend jaar te worden opgeleverd aan Waterdance Ltd uit Woodbury Salterton, Exeter. Dit is een trouwe klant van Luyt, die verwacht zo'n vijf maanden nodig te hebben voor de afbouw van de Nichola of Ladram. Het vaartuig krijgt accommodatie voor zeven bemanningsleden en Exeter als thuishaven. In portefeuille voor dezelfde rederij heeft Luyt nog de bouworder voor een 35 meter lange boomkorkotter die BM-100 Georgina of Ladram gaat heten. Het casco voor dit vissersvaartuig wordt ook geleverd door Ibis. (PAS)

 

Reacties

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Lees ook